Podělím se s vámi o mé zkušenosti s vybudováním kavárny!

Tak a je to tady! Konečně jsem se odhodlala, potlačila svůj vnitřní hlas, který mě neustále vybízel k dalším a dalším úpravám, a vypouštím do světa můj eBook! Hurá!!! EBook, ve kterém najdete čtivě a přehledně sepsáno mé těžce nabyté know how, které jsem nasbírala na mé mnohdy i trnité cestě k založení vlastní kavárny! Pojmenovala jsem ho Jak vybudovat vlastní kavárnu?“.

Již v posledních fázích přípravy mé kavárny jsem si říkala, že by bylo fajn, o tom všem, čím jsem si prošla, někomu říct. A tak jsem zkusila vypsat kurz. Uskutečnila jsem ho v prostorách kavárny, povídání jsem spojila s prohlídkou zázemí a nechyběla ani dobrá káva. 🙂 Od otevření kavárny jsem takových akcí uskutečnila již několik a předala tak mé zkušenosti desítkám dalších lidí.

Někteří dorazili i celkem zdaleka a já jsem si čím dál tím víc říkala, že by bylo fajn v dnešním vyspělém online světě udělat něco, aby se mé zkušenosti dostali k více lidem. A to nejenom v rámci České republiky, ale i zahraničí.  Ono to ale není jenom o napsání nějakého textu, je potřeba vytvořit vlastní webové prostředí a propojit je s nástroji online marketingu. A to pro mě byla doslova španělská vesnice. Stejně jako před pár lety téma vybudování vlastní kavárny.

Ale jelikož jsem člověk, který se rád neustále někam posouvá, učí se novým věcem a přijímá různé výzvy, nadchla jsem se do tohoto svého nového nápadu. Dával mi smysl a vlil další energii do žil! A tak jsem se v lednu letošního roku přihlásila do jednoho několikatýdenního online kurzu.

Díky skvělým návodným videím a spoustě dalších doprovodných materiálů a možnosti online konzultací jsem během pár měsíců postavila vlastní web, napsala několik článků na blog, napsala a pustila do světa eBook zdarma s příběhem o mé cestě k vlastní kavárně. No a nyní vám představuji aktuální „vrchol“ mých online aktivit – eBook na téma „Jak vybudovat vlastní kavárnu?“

Můj eBook je určen těm, kteří si čas od času sní, že by si přáli mít vlastní kavárnu, ale také těm, kteří o tom již hodně vážně přemýšlejí a honí se jim hlavou spousta otázek. Třeba jestli budou na to všechno mít dostatek znalostí, financí, vytrvalosti a sil? Zda zvládnou všechna úskalí podnikání a přežijí těžké první roky provozu, před kterými je varuje jejich okolí?

A na to vše odpoví eBook, ve kterém do detailu představuji jednotlivé kroky, kterými jsem si musela projít na mé cestě k otevření vlastní kavárny. Nechci nikoho přesvědčovat, aby si kavárnu za každou cenu otevřel. Není ani mým cílem nikoho zrazovat od jeho snu. Prostě jsem realistická, praktická a sem tam vložím nějakou tu emoci bez které to prostě nejde. 🙂

Mým cílem je ušetřit všem, kteří o to budou stát, jejich čas, energii a finance. A v neposlední řadě, aby si přípravu i samotný provoz co nejvíce užili. Protože kavárna je sice spousta práce, ale je to také určitý styl života, ve kterém by neměla chybět radost, zábava a naplnění.

Možná si říkáte, že v dnešním nejistém období a těžce postiženém gastrobyznysu, nemá vůbec smysl o budování nového gastrozařízení vážně přemýšlet. Ano, možná to zrovna dnes není tak úplně aktuální, nicméně pokud je to něčí sen, není od věci se o něm dozvědět co nejvíce informací již v nyní.

A využít tak volný čas na přemýšlení a až nastane ta správná chvíle, být co nejlépe připraven/a k uskutečnění svého snu. 🙂 A nebo se třeba utvrdit v tom, že to vlastně zase tak silný sen není a nemá cenu se jím do budoucna zabývat. A i pro takové rozhodnutí jsou potřeba reálné informace

Markéta Soukupová
Po 17 letech krásné práce pro zajímavé zaměstnavatele jsem se vydala na zcela novou cestu - podnikám převážně z kavárny :) Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.